Logo MarecollegeVerfstrook

Onze lessen

Op het Marecollege werken we met periodelessen en vaklessen. Het periodeonderwijs bestaat uit periodes van meestal drie weken waarin een thema wordt uitgediept. Deze thema’s sluiten aan bij de ontwikkelingsfasen van de leerling.

Tijdens het periodeonderwijs maak je je eigen leerboek: een periodeschrift. Of de leerstof beheerst wordt, blijkt uit de praktische opdracht of de toets die aan het einde van de periode wordt verzorgd.

De meeste klassen volgen het eerste uur van de dag periodeonderwijs. De middenbouw van het vmbo-tl start de dag actief en heeft de periodelessen tijdens het tweede uur.

Na het periodeonderwijs volgen de leerlingen vaklessen. In het rooster wordt getracht een afwisseling aan te brengen tussen de meer cognitieve vakken en de meer praktische vakken. Op deze manier wordt leerlingen zoveel mogelijk afwisseling geboden in lessen, waarin de nadruk meer ligt op hun denken, hun beleving of hun handelend vermogen.

Onze lessen

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo diam libero vitae erat. Aenean faucibus nibh et justo cursus id rutrum lorem imperdiet. .

De M van het Marecollege.

Vakken

Beta-vakken

Bekijk

Moderne vreemde talen

Bekijk

Kunstvakken

Bekijk

Mens & maatschappij

Bekijk

Nederlands

Bekijk

profielen & vakkenpakket

Bekijk

Burgerschap

Bekijk

Opbouw van een dag

Het periodeonderwijs bestaat uit periodes van meestal drie weken waarin een thema wordt uitgediept, zoals 'sterrenkunde', ontdekkingsreizigers' of bouwkunde. Deze thema's sluiten aan bij de ontwikkelingsfasen van de leerling. Tijdens het periodeonderwijs maken de leerlingen hun eigen leerboek: een periodeschrift. Of de leerstof beheerst wordt, blijkt uit de praktische opdracht of de toets die aan het einde van de periode wordt verzorgd. De meeste klassen volgen het eerste uur van de dag periodeonderwijs. De middenbouw van het vmbo-tl start de dag actief en heeft de periodelessen tijdens het tweede uur.

Open dag
27 januari

Kom eens kijken