Logo Marecollege

Wie is wie

Logo Marecollege

Wie is wie

De schoolleiding beheert de gebieden onderwijs en pedagogie, organisatie, personeel, bedrijfsvoering en financiën. Binnen de schoolleiding vindt samenwerking en afstemming plaats. Met de andere scholen binnen de Stichting Vrijescholen Zuidwest Nederland vindt overkoepelende beleids- en besluitvorming plaats in het zogenaamde directieteam onder leiding van de bestuurder.

Wie is wie

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo diam libero vitae erat. Aenean faucibus nibh et justo cursus id rutrum lorem imperdiet. .

De M van het Marecollege.

Schoolleiding

Rector

Sander Roodink

Werken aan waarde(n)vol onderwijs en zo bijdragen aan een fijne tijd voor de leerlingen nu en aan een mooiere toekomst is mijn drijfveer.

Neem contact op

Conrector

nog te benoemen

-

Neem contact op

Teamleider Middenbouw

Thijs Jan van Schie

De middenbouw is een fase van grote veranderingen en groei.

Kinderen, vrolijk en zorgeloos rennend over het plein, worden pubers, meer en meer bewust van zichzelf en de wereld. Ik ervaar daarbij vaak ontroering.

Op momenten van ontwakend enthousiasme. Op momenten dat dingen gedaan worden die leerlingen eerder niet durfden of konden. Op momenten dat leerlingen mij en zichzelf verrassen.

Het is een voorrecht deze bijzondere jaren mee te maken!

Neem contact op

Teamleider VMBO

Reinout van Leeuwen

Ik zie het als onze pedagogische opdracht om bij de leerling aan te spreken wat er in aanleg al aanwezig is, zodat hun talenten tot bloei kunnen komen.

De school fungeert wat mij betreft hierbij als oefenplaats voor het latere leven, waarin ze in vrijheid hun eigen keuzes leren maken.Ik werk graag praktisch idealistisch waarbij ik mij geregeld afvraag wat de leerling uiteindelijk merkt van onze visie op onderwijs.

Met veel plezier en trots probeer ik hier elke dag een bijdrage aan te leveren.

Neem contact op

Teamleider Havo/VWO

Yolande Boermans

Leerlingen ontdekken zichzelf in de hogere klassen doordat wij ze in een veilige omgeving uitdagen. We hebben een hoog slagingspercentage en bieden een brede ontwikkeling waarin we meer doen dan alleen wat moet. We leren, reizen en feesten met elkaar.
De leerlingen weten als ze van school gaan naast wat ze kunnen ook wat ze willen en wat ze voor elkaar kunnen betekenen. Dat ik in dit proces van volwassen worden naast hen mag staan, inspireert me enorm.

Neem contact op

Ons team

Het Marecollege heeft meer dan 70 ervaren en bevlogen medewerkers voor de 670 leerlingen. Het is een hecht team dat zich gezamenlijk inzet om het beste onderwijs en de beste begeleiding aan iedere leerling te bieden.

Voor algemene vragen kun je een mail sturen naar info@marecollege.nl, de mail wordt dan zo snel mogelijk beantwoord of doorgestuurd naar de juiste medewerker. De receptie is bereikbaar via receptie@marecollege.nl of telefonisch via 071.5227333.

Heeft u een vraag voor een mentor of een vakdocent, stuur dan een mail naar de betreffende persoon door voorletter.achternaam@marecollege.nl aan te houden als mailadres.

Naam

Functie

Vak

Email

Voornaam Achternaam 1

Docent

Geschiedenis en Aardrijkskunde

Voornaam Achternaam 2

Docent

Wiskunde

Voornaam Achternaam 3

Docent

Biologie

Voornaam Achternaam 4

Ondersteuner

Geen

Voornaam Achternaam 5

Teamleider

Geen

Specifieke thema's

Naam

Functie

Vak

Email

Voornaam Achternaam 1

Docent

Geschiedenis en Aardrijkskunde

Voornaam Achternaam 2

Docent

Wiskunde

Voornaam Achternaam 3

Docent

Biologie

Voornaam Achternaam 4

Ondersteuner

Geen

Voornaam Achternaam 5

Teamleider

Geen

vMR

De medezeggenschapsraad bestaat uit een afvaardiging van leerlingen, ouders/verzorgers, docenten en onderwijsondersteunend personeel.

Het Marecollege heeft een eigen vestigingsmedezeggenschapsraad (vMR) en voor zaken van overkoepelend belang is er een medezeggenschapsraad (MR) waarin naast het Marecollege ook de twee andere scholen van de Stichting ZWN zijn vertegenwoordigd. De vMR vergadert zes maal per jaar in Leiden. De vergaderdata staan op de jaarplanner. De vergaderingen zijn openbaar en voor elke vergadering wordt de agenda op de site van de school geplaatst. Secretaris van de vMR is Mariette van den Berg. Post voor de vMR kunt u sturen naar:

Sumatrastraat 120
2315 BD Leiden
t.a.v. Mariette van den Berg.

Een mail sturen naar vmr@marecollege.nl kan ook.

De vergaderingen van de vMR zijn op de volgende data:
Do 28-09-2023
Do 16-11-2023
Do 01-02-2024
Do 28-03-2024
Do 23-05-2024
Do 27-06-2024

De MR van de Stichting Vrijescholen Zuidwest Nederland vergadert drie maal per schooljaar. Dit gebeurt afwisselend op de vestigingen van de vrijescholen in Rotterdam, Den Haag en Leiden.


Medezeggenschapsreglement voor het voortgezet onderwijs van de Stichting Vrijescholen Zuidwest Nederland te Den Haag

Vestigingsmedezeggenschapsreglement


Statuut medezeggenschapsreglement

Huishoudelijk Reglement

Publicatie:
Jaarverslag vMR Marecollege 2021-20220

Jaarverslag 2021-2022 MR ZWN

Foto v.l.n.r. Annette Vonk, Antonio Chaves, Gaby Agsteribbe, Mariette van den Berg - van Wijlen, Marco David, Britt van der Geest, Maeve Hermers, Albert de Bruïne.

Antonio Chaves

Mariette van den Berg - van Wijlen

Albert de Bruȉne

Annette Vonk

Marco David

Gaby Agsteribbe

Britt van der Geest

Maeve Hermers