actueel

Mare-avond: autobiografisch schrijven

dit wil ik weten

actueel

Open dagen gemist?

dit wil ik weten

actueel

Nieuwsbrieven

dit wil ik weten

Mare-avonden

Oudercursussen en lezingen

dit wil ik weten

actueel

Staking Marecollege in de media 2

dit wil ik weten

actueel

Staking Marecollege in de media

dit wil ik weten

Actueel

Mare-avond: Autobiografisch schrijven

Autobiografisch schrijven

16, 23 en 30 maart 2020, 19.30 uur
Door Miranda Scheperboer

De leerlingen van klas 11 havo en 12 vwo sluiten hun vrijeschoolperiode af met een of twee Biografieweken. In die lessen schrijven ze over hun eigen verleden, heden en toekomst en blikken ze terug op hun schoolperiode.
Tijdens drie avonden ervaart u aan den lijve wat de leerlingen zoal doen in deze "geïndividualiseerde Parzivalperiode" en schrijft u over uw eigen leven.
Miranda Scheperboer is 58 jaar en werkt sinds 1986 op het Marecollege. Tot 2014 was zij lerares Nederlands. In 2011 rondde zij de opleiding tot Biografisch coach aan het Instituut voor Biografiek af. Vanaf dat moment werkte zij ook als Biografisch coach op school. Vanaf 2015 geeft zij nog een periode Parzival en Biografieweken en verricht zij verder uitsluitend coachingswerkzaamheden. Uitgangspunt voor deze werkzaamheden vormen de zevenjaarsfasen en de volgende vragen: ‘Wie ben je? Wat wil je? Hoe bereik je wat je wilt?’.

Plaats: Marecollege, Sumatrastraat 120, Leiden
Aanvang 19.30u, inloop 19.00u voor koffie / thee
Toegang €7.50,- (studenten  € 5,-)

Meer informatie over de vorige Mare-avonden kunt u hier vinden.

Open dagen gemist?

Wanneer je onze open dagen gemist hebt, kun je alsnog kennismaken met onze school. Wij geven op woensdag 29 januari en woensdag 19 februari een rondleiding en presentatie van 14.00 tot 15.30 uur (inloop vanaf 13.45). Je kunt je hiervoor opgeven door een e-mail te sturen naar hollemans@marecollege.nl. Graag in de e-mail aangeven op welke dag je aanwezig wilt zijn en met hoeveel mensen je komt (aantal ouder(s) en/of verzorger(s) en kinderen).

Waldorf 100

In 2019 is het honderd jaar geleden dat de eerste vrije school in Stuttgart als Freie Waldorf Schule van start ging.
Over de gehele wereld wordt hierbij stil gestaan in de vorm van Waldorf 100.

Ter gelegenheid van dit honderd jarige bestaan is er een korte film gemaakt, oud-leerlingen kijken terug op hun middelbare schooltijd op het Marecollege.

Nieuwsbrieven

De nieuwsbrieven van februari 2020 zijn verschenen.

Nieuwsbrief voor ouders
Nieuwsbrief voor leerlingen

Alumni talk

Mijn naam is Chaandenie Ramdhan en ik ben inmiddels 21 jaar oud. Mijn mentor in klas 7 en 8 was Hanneke Klarenbeek, een lief en zorgzaam persoon. In mijn eindexamenjaar zat ik in klas 10c en heb ik mijn VMBO-TL diploma behaald.

Wat mij het meest is bijgebleven van mijn tijd op het Marecollege, is dat wij met alle klassen een hele hechte band hadden, niet alleen horizontaal, maar ook verticaal. Wij haalden veel kattenkwaad uit, maar het Marecollege wist prima hoe hiermee omgaan te gaan.

Ik kijk terug op het vrijeschoolonderwijs als de beste tijd van mijn jeugd. We werden goed begeleid, we waren een hechte klas en we deden zo veel meer dan alleen maar leren.

Na het Marecollege ben ik Zakelijk Juridisch Dienstverlening gaan studeren aan het ROCVA in Amsterdam. Ik zit momenteel in de afrondende. Naast mijn studie werk ik bij het Openbaar Ministerie als medewerker DNA & Executie. Hierna wil ik de studie Sociaal Juridisch Dienstverlening of Criminologie gaan volgen, daar ben ik nog niet helemaal over uit.

De tijd op het Marecollege heeft zeker invloed gehad op wat ik nu aan het doen ben en hoe ik in het leven sta. Ik streef een carrière na in het rechtsleven. Iedereen in deze wereld heeft recht op gelijke en eerlijke kansen. Op het Marecollege wordt vaak gezegd ‘worden wie je bent’ en ik ben daar een bewijs van.