actueel

Online informatie- avond | 27 januari 19.00 uur

dit wil ik weten

actueel

Informatieavond en open dag 2022. Meld je nu aan!

dit wil ik weten

actueel

Update coronamaatregelen

dit wil ik weten

Webshop

Bezoek onze webshop!

actueel

actueel

Actueel

Update coronamaatregelen

Indien corona-gerelateerde klachten worden ervaren, dienen de stappen van de beslisboom doorlopen te worden: Vernieuwde beslisboom 12+ - VO-raad. Meer informatie over het coronavirus is te vinden op de de website van de Rijksoverheid.

Marecollege webshop is online!

Onze nieuwe Marecollege webshop is online. Bezoek de webshop voor onder andere Marecollege kleding.

Sint Jan 2021

Open podium 2021

Op Dinsdag 22 Juni hebben wij voor het eerst het Open podium live gestreamd vanuit muziek lokaal 38. De leerlingen waren enthousiast en hadden het idee alsof ze in studio 22 stonden voor de opnames van the Voice of Holland. De banners die op de achtergrond te zien zijn, zijn gemaakt door een aantal leerlingen uit klas 9. Hierop staan de vier elementen afgebeeld. Gezien het feit dat er op een gegeven moment wel 200 mensen live in de uitzending waren, kunnen we spreken over een succes.  Uiteraard kan het open podium ook teruggekeken worden.

Alumni talk

Stel je zelf even voor.
Ik ben Elena Groenewoud, 31 jaar oud. Ik heb van 2004 tot en met 2008 op het Marecollege gezeten. Ik heb meerdere mentoren gehad. Het eerste jaar was Jep mijn mentor, daar heb ik ontzettend veel goede herinneringen aan. Ook aan de mentoren Reinout, Sander en Jasper heb ik veel goede herinneringen.

Wat is je het meest bijgebleven van je tijd op het Marecollege?
Er was altijd een fijne en gemoedelijke sfeer en ik ben nooit met tegenzin naar school gegaan. Daarnaast is het mij bijgebleven dat, wanneer je een toets niet had gehaald, er werd gekeken hoe dit opgelost kon worden. Het eerste jaar van mijn middelbare schooltijd zat ik op een reguliere school en daar was dat niet het geval. Het ging om het ‘gemiddelde’ cijfer. Het eerste jaar op het Marecollege vond ik een verademing. Het belangrijkste was dat je de lesstof begreep en niet wat je ‘gemiddelde’ cijfer was. Hier heb ik mijn hele leven profijt van gehad.

Hoe kijk je terug op het vrijeschoolonderwijs?
Mijn zelfvertrouwen groeide op het Marecollege. Achteraf gezien wel bijzonder dat het vertrouwen in mijzelf juist is gegroeid in een van de meest onzekere fasen in je leven, de puberteit. Ik kijk terug op een ontzettend leuke middelbare school tijd.

Wat ben je gaan doen na het Marecollege?
Ik ben Rechten gaan studeren aan de UvA. Tijdens mijn rechtenstudie heb ik veel gehad aan de manier van lesgeven aan de vrijeschool. Het periodeonderwijs, het maken van aantekeningen en het goed kunnen luisteren naar docenten. Tijdens mijn studie ben ik op dezelfde manier blijven luisteren naar de colleges zoals dat ik deed tijdens de lessen op het Marecollege.

Heeft de tijd op het Marecollege invloed gehad op wat je nu doet en hoe je in het leven staat?
Absoluut! Ik denk dat de grootste verrijking van de vrijeschool is geweest dat ik niet snel mensen beoordeel. Daarnaast heeft de vrijeschool ervoor gezorgd dat ik op mijzelf durf te vertrouwen. Dat je dingen op je eigen manier mag doen, ook als anderen daar iets van vinden. Kortom, het Marecollege heeft ervoor gezorgd dat ik mijzelf durfde te zijn.