actueel

Aanmelden voor schooljaar 2021-2022

dit wil ik weten

actueel

Loop virtueel rond door ons gebouw

dit wil ik weten

actueel

Online ouder voorlichtingsavond terugkijken

dit wil ik weten

Maak kennis met het Marecollege

Lees onze informatiefolder.

actueel

actueel

Corona-richtlijnen Marecollege

dit wil ik weten

Actueel

Slechtere bereikbaarheid ivm weersituatie

We zijn wegens de weersomstandigheden minder goed (telefonisch) bereikbaar.
Wel kunt u ons e-mailen via receptie@marecollege.nl.

Alumni talk

Stel je zelf even voor
Ik ben Wiebe van den Ende. Ik heb tot en met de 10e in 1996 op de Vrije School gezeten. Han was mijn mentor.

Wat is je het meest bijgebleven van je tijd op het Marecollege?
De fijne en veilige sfeer in de klas. Ook dat ik gestimuleerd werd om mijzelf te zijn en dit ook uit te dragen.

Hoe kijk terug op het vrije schoolonderwijs?
Het heeft mij altijd verbaasd hoe vanzelfsprekend ik het vond dat ik met een rechtenstudent in debat kon gaan over de grot-theorie van Plato, ondanks wij dat op de onderbouw behandeld hadden. Dit voorval zegt mij veel over hoe de leerstof echt doordringt en bij blijft.
Verder paste het periodeonderwijs goed bij mij. Het bijhouden van mijn periodeschrift iets minder, maar mij steeds helemaal opnieuw in een vers onderwerp storten, dat doe ik eigenlijk nog steeds. Keer op keer, met elke nieuwe opdracht of film.

Wat ben je gaan doen na het Marecollege?
Ik ben van de Vrijeschool gegaan omdat de rest van mijn bandje toen op een andere school zat en daar ook de oefenruimte zat. Tja, hoe denk je als tiener echt na over je opleiding… Met verschillende bandjes heb ik uiteindelijk best een aantal jaar getoerd en grote festivals gespeeld. Al denk ik niet dat dit aan die stap naar die specifieke oefenruimte lag.
Daarna ben ik via de opleiding CMV films en tv promo’s en commercials gaan maken. Ik heb een aantal internationale korte films en VR films gemaakt, die oa in Cannes en op SXSW in première zijn gegaan. Momenteel ben ik mijn eerste speelfilm aan het ontwikkelen. Daarnaast help ik grote bedrijven met het vertalen van hun bedrijfscultuur en of sales pitches naar video.

Heeft de tijd op het Marecollege invloed gehad op wat je nu doet en hoe je in het leven staat?
Ondanks dat ik mij natuurlijk wel aanpas aan mijn omgeving, zorg ik dat ik dit altijd wel op mijn eigen manier doe. Als ik een afspraak met een paar board-members van een multinational heb, dan kleed ik mij absoluut netjes, al hou ik wel altijd mijn twee verschillende kleuren schoenen aan. De wereld is al grijs genoeg.

Mareavonden

De Mareavonden komen er weer aan. Bekijk de folder voor alle informatie.
Wegens coronarichtlijnen worden voorlopig alle avonden online gegeven. Inschrijven is nog steeds mogelijk. Dit kan door een e-mail te sturen naar mareavond@marecollege.nl.
De Mareavond kunt u kosteloos bijwonen.