Logo Marecollege

Vrijeschool

Wij zijn een kleine middelbare school. Bij ons halen leerlingen niet alleen een diploma, maar worden ze ook geïnspireerd om het beste uit zichzelf te halen op cognitief, sociaal en creatief vlak.

Onze school

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo diam libero vitae erat. Aenean faucibus nibh et justo cursus id rutrum lorem imperdiet.

websitebouwer website bouwen maken scholen school schoolsite Robbert van Empel Haarlem Nederland
De M van het Marecollege.

Missie & visie

  • Worden wie je bent
    Veel van wat je later kunt of wilt doen, heb je nu al in je. Het Marecollege is een vrijeschool, wat betekent dat we streven naar een brede persoonlijke ontwikkeling. Die ontwikkeling gaat verder dan het aanleren van cognitieve vaardigheden en kennis, want goed onderwijs is meer dan vakkennis zoals wiskunde en aardrijkskunde. Bij ons ontwikkel je sociale vaardigheden, moraliteit, verantwoordelijkheid, inventiviteit en creativiteit. We helpen je om jouw eigen pad te kiezen en te worden wie je bent.
  • Denken, doen én voelen
    Wij geloven dat een brede persoonsontwikkeling een veelzijdige onderwijsaanpak vereist. Bij ons staan alle vakken in het teken van doen, voelen én denken. Twee evenwijdige lijnen die elkaar snijden in het oneindige, dat is méér dan alleen wiskunde. Dat is kunst, filosofie én het verdelen van landbouwgrond in het oude Babylonië. Omdat je steeds drie weken lang elke ochtend hetzelfde vak hebt (periodeonderwijs), is er veel ruimte voor verdieping.
  • Midden in de wereld
    Wij staan niet los van de wereld, maar er middenin. Soms letterlijk, zoals tijdens onze landmeet-expedities in het vierde leerjaar. Je meet land op Terschelling, past toe wat je geleerd hebt bij wiskunde, aardrijkskunde en natuurkunde en tekent een eigen landkaart. Ook ga je twee keer op stage om meer te weten te komen over verschillende beroepen. Bij alles wat we doen, streven we naar uitstekende kwaliteit. We sluiten aan bij de actuele overheidsnormen en onze slagingspercentages zijn bovengemiddeld.

Organisatie

Het Marecollege heeft meer dan 70 ervaren en bevlogen medewerkers voor de 670 leerlingen. Het is een hecht team dat zich gezamenlijk inzet om het beste onderwijs en de beste begeleiding aan iedere leerling te bieden.

Wie is wie

Documenten

Bekijk

Veiligheid

Bekijk

Vertrouwen

Bekijk

schoolgids

Bekijk

Beleid & ondersteuning

Mentor

Het eerste aanspreekpunt voor ouders en leerlingen is de mentor. De mentor voert gesprekken met de klas en met individuele leerlingen, houdt contact met de teamleider over de klas en is betrokken bij de inzet van extra begeleiding.

Bekijk

Decanaat

Decanen helpen jou bij het vinden van een studie en beroep. Op alle niveaus wordt het ‘’Loopbaanoriëntatie- en begeleiding’’-programma aangeboden.

Bekijk

Leerlingzaken

Bekijk

extra ondersteuning

Bekijk

Vertrouwen

Bekijk

Zorg

Bekijk

Schoolgids

De schoolgids is een overzichtelijk online document waarin alle aspecten van het Marecollege aan bod komen.

Download de schoolgids