Logo Marecollege

Techniekweek

De 8e klassen tijdens de techniekweek

De week van 30 mei tot 3 juni stond voor de 8e klassen in het teken van techniek.

De rode draad door de week heen was het project ‘klimaatmakers’ van Technolab. De leerlingen hebben een prototype gemaakt van een machine die bij zou kunnen dragen aan de oplossing van het klimaatprobleem. Op vrijdag zijn de vijf innovatiefste werken tentoongesteld en geveild tijdens een ludieke veiling. 

Er zijn grootse klimaatbeloften gedaan om zodoende het hoogste bod te kunnen halen. Onder het oog van de vakkundige jury, bestaande uit leerlingen, is een keuze gemaakt wie het winnende bod, en dus de installatie, kon bemachtigen. 

Op deze website staat nog een stukje over dit project en uitleg over de veschillende kunstwerken die de leerlingen gemaakt hebben: https://www.klimaatmuseum.nl/bezoek/klimaatmakers-marecollege-leiden/ 

Op donderdag en vrijdag hebben leerlingen zelf een keuze kunnen maken uit 7 workshops. Zo hebben we museum Boerhaave bezocht met een les over protheses, werd in Naturalis meer verteld over bodemtypes en op school was de mogelijkheid om techniek en natuur samen te brengen in een mooi schilderij. 

Wij kijken terug op een bomvolle geslaagde techniekweek! 

Datum

7.9.2022

Auteur

Marecollege

Update

28.6.2022

Onderwerp

Nieuws