Logo Marecollege

Stage bij Hortus Botanicus

Jari en Ruben vertellen over hun stage

In de derde moet je een maatschappelijke stage doen voor één week.                                                    

Ruben en ik wilden dat deze week een week was die we niet zouden vergeten, en dat is gelukt!

Wij hebben onze stage gedaan bij de Hortus Botanicus, dit is een grote tuin met vele planten die uit vele delen van de wereld komen, van planten die je op de koudste plekken van de wereld tegenkomt, tot planten die in het regenwoud groeien!

Tijdens deze week hebben wij alleen maar opdrachten gekregen die erg leuk waren, de opdrachten waren ook van belang voor de Hortus zelf. Dit zijn een paar van de leukste opdrachten:

Wij kregen de taak om de tuinman te helpen, Ruben en ik moesten samen met hem planten rond de tuin planten. Ook moesten we bloemen zaaien, posters rond de tuin plakken, planten tentoonstellen, vergaderen over een nieuwe tentoonstelling en nog meer leuke klusjes.                                                                                                              

Tijdens de pauzes zaten wij met alle werknemers bij elkaar, iedereen was erg vrolijk en ze vonden het super leuk dat wij hier waren. Zo hebben we ook met de directeur gesproken, en hij was net zoals de andere werknemers erg blij met ons!

Deze stage was erg fijn, want je hoefde niet in een les te zitten, je had geen stress over huiswerk, dit is bij andere stageplekken ook zo, maar bij de Hortus zit je omringd met planten en dieren, waardoor je erg rustig wordt.

Als je de opdracht krijgt om een schoolstage te zoeken, kun je het altijd proberen bij de Hortus! Dit was een van de leukste dingen die ik dit schooljaar heb gedaan!

Datum

18.4.2023

Auteur

Jari Keller & Ruben de Koning

Update

18.4.2023

Onderwerp

Informatie