Logo Marecollege

Reünie 40 jaar Marecollege

Groot succes!

Innige omhelzingen na jarenlang wederzien, herinneringen die in volle glorie werden opgehaald, vrolijk proostende groepjes mensen, glunderende docenten in hun overvolle klaslokalen en als kers op de taart het fantastische weer.

Wij zijn nog steeds aan het nagenieten van het mooie reüniefeest ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van de school.

Veel reünisten kwamen bijtijds om verzekerd te zijn van een plekje voor één van de lesjes, maar het bleek al gauw dat het hanteren van een maximaal aantal deelnemers per les een illusie was. Veel lokalen zaten bomvol enthousiastelingen die niets liever wilden dan weer eens een lesje te volgen van hun oud-docent.

Van euritmieen in de grote zaal tot mosselen ontleden bij biologie, sprintjes trekken tijdens de gymles of uit volle borst een halfuur in een koor meezingen, voor ieder was er wat wils!

Op het schoolplein begon intussen de Piaggo-wijnbar hun eerste glazen wijn uit te schenken, werden frietjes gebakken in de pipowagen van Karels Biofriet en klonken er zomerse deuntjes uit de boxen. Al snel werd ook door velen de photobooth ontdekt en zorgde deze voor hilariteit dankzij de attributen-op-stokjes waardoor je onder andere met (de hoofden van) Rudolf Steiner en Peter Peelen op de foto kon.

Toen de lesjes tot een einde waren gekomen verzamelde iedereen zich op het plein voor de opening van Sander Roodink; voor sommigen bekend als oud-leerling, voor anderen weer als docent en weer voor andere als huidige rector van de school. Er werd afscheid genomen van Peter Peelen die na 40 jaar met pensioen gaat, met als cadeau de vernoeming van het handvaardigheidslokaal in de vorm van een prachtig houten bord aan de buitenkant van het lokaal. Hierna kon de borrel echt van start, maar natuurlijk niet voordat het schoollied “In the Quest” werd gezongen. De eerste tonen waren wat schuchter, maar al gauw klonk het prachtig op het schoolplein.

Binnen kreeg de schoolfotograaf het inmiddels steeds drukker; veel mensen verzamelden hun oude klasgenoten en mentoren om net als vroeger nog eens op de klassenfoto te gaan, ditmaal proostend met een biertje of glas wijn in de handen.

En zo eindigde deze laatste warme zomeravond van het jaar met een liveband die zorgde voor dansend publiek en konden de laatste mensen maar moeilijk afscheid nemen nadat er al drie keer was aangekondigd dat het nu wel écht tijd was om de school te verlaten.


Kortom, wij kijken terug op een memorabele dag!

Datum

25.9.2023

Auteur

romy

Update

25.9.2023

Onderwerp

Tips