Logo Marecollege

reizen

Naar school in het buitenland

Het is een hele bijzondere ervaring om tijdens de periode dat je op de middelbare school zit voor  een tijdje in het buitenland te leven; om te ervaren hoe het leven ergens anders is en vooral hoe  het is om ergens anders naar school te gaan. Je middelbare schooltijd is een periode in je leven  waarin je veel dingen ontwikkelt en daar ook voor open staat. Om die reden kan het juist in deze  periode een goede keuze zijn om in het buitenland naar school te gaan. 

Klik hier voor meer informatie

Meld je aan voor de reis

kampen en stedenbezoek

In alle klassen gaan we samen op reis. Zo gaan we in klas 7 op veldwerkweek. Je past toe wat je hebt geleerd bij biologie en aardrijkskunde en werkt bij een tuinderij en een veehouderij. In klas 9 ga je op survivalweek in de Ardennen, in klas 10 op landmeetkamp op Terschelling. Zit je op de havo of het vwo, dan ga je in de bovenbouw naar een Europese stad, zoals Rome, Napels, Praag of Barcelona. Zit je op het vmbo, dan ga je in de examenklas naar Londen. Klik hier voor nog meer informatie

Ga mee op uitwisseling

Reizen en excursies

In de 10e klas vindt de taalreis plaats en heb je Frans of Duits gekozen? Dan ga je naar Parijs of Düsseldorf. Je gaat 2 dagen naar 1 van deze steden. Hier ga je de taal in praktijk brengen door in een restaurant zelf eten te bestellen, door zelf mensen aan te spreken op straat en/of een interview met de lokale bewoners af te nemen. Kortom hier ga je je gespreksvaardigheid in de praktijk brengen en de Franse of Duitse cultuur echt voelen!

Kom mee op reis