actueel

Stroom, de schoolkrant van het Marecollege

dit wil ik weten

actueel

actueel

Aanmelden schooljaar 2022-2023

dit wil ik weten

Webshop

Bezoek onze webshop!

actueel

Loop virtueel rond door ons gebouw

dit wil ik weten

actueel

Visie op

Worden wie je bent

Veel van wat je later kunt of wilt doen, heb je nu al in je. Het Marecollege is een vrijeschool, wat betekent dat we streven naar een brede persoonlijke ontwikkeling. Die ontwikkeling gaat verder dan het aanleren van cognitieve vaardigheden en kennis, want goed onderwijs is meer dan vakkennis zoals wiskunde en aardrijkskunde. Bij ons ontwikkel je sociale vaardigheden, moraliteit, verantwoordelijkheid, inventiviteit en creativiteit. We helpen je om jouw eigen pad te kiezen en te worden wie je bent.

Denken, doen én voelen

Wij geloven dat een brede persoonsontwikkeling een veelzijdige onderwijsaanpak vereist. Bij ons staan alle vakken in het teken van doen, voelen én denken. Twee evenwijdige lijnen die elkaar snijden in het oneindige, dat is méér dan alleen wiskunde. Dat is kunst, filosofie én het verdelen van landbouwgrond in het oude Babylonië. Omdat je steeds drie weken lang elke ochtend hetzelfde vak hebt, is er veel ruimte voor verdieping.

Midden in de wereld

Wij staan niet los van de wereld, maar er middenin. Soms letterlijk, zoals tijdens onze landmeet-expedities in het vierde leerjaar. Je meet land op Terschelling, past toe wat je geleerd hebt bij wiskunde, aardrijkskunde en natuurkunde en tekent een eigen landkaart. Ook ga je twee keer op stage om meer te weten te komen over verschillende beroepen. Bij alles wat we doen, streven we naar uitstekende kwaliteit. We sluiten aan bij de actuele overheidsnormen en onze slagingspercentages zijn bovengemiddeld.