actueel

Stroom, de schoolkrant van het Marecollege

dit wil ik weten

actueel

actueel

Aanmelden schooljaar 2022-2023

dit wil ik weten

Webshop

Bezoek onze webshop!

actueel

Loop virtueel rond door ons gebouw

dit wil ik weten

actueel

Begeleiding en ondersteuning

De mentor

Tijdens de eerste twee jaar krijg je voornamelijk les van je mentor. ‘Zeg maar Joost’, want jullie kennen elkaar goed. Als er iets is, kunnen jij of je ouders altijd bij hem terecht. Heb je  moeite met je huiswerk of  heb je last van bijvoorbeeld dyslexie of faalangst, regelt hij passende steun.  De mentor is jouw eerste aanspreekpunt op school.

Leerling-mentoren

Naast een mentor heb je in het eerste jaar een eigen leerling-mentor. De leerling-mentoren zitten in een hoger jaar en helpen jou je weg te vinden op “de grote school”. Jullie contact is leuk en laagdrempelig en je mag ze alles vragen. Hoe je het beste kunt leren voor een proefwerk, waarom wiskunde toch zo moeilijk is. Doordat we aandacht hebben voor elkaar, kun jij je optimaal ontwikkelen.

Vertrouwensleerlingen

Vertrouwensleerlingen staan klaar voor leerlingen met problemen. Op een laagdrempelige en veilige manier kun je bij hen je verhaal kwijt. Vertrouwensleerlingen worden bovendien getraind in het opvangen van ongewenst gedrag zoals pesten en intimidatie.

Decanaat

In de hogere leerjaren begeleiden onze decanen jou bij het vinden van een studie en beroep. Op alle niveaus wordt het ‘’Loopbaanoriëntatie- en begeleiding’’-programma aangeboden. Het helpt je te ontdekken wat je allemaal kunt worden, waar je goed in bent en wat je leuk vindt. Het leert je bovendien om zelf informatie in te winnen en je eigen netwerk te gebruiken.
Voor meer informatie bekijk ook onze andere pagina decanaat.

Kurzweil

Leerlingen met een zware vorm van dyslexie en met een aanbeveling voor audio-ondersteuning mogen gebruikmaken van Kurzweil. Kurzweil is een computerprogramma dat tekst voorleest en zo de leesvaardigheid bevordert. Heb jij hier behoefte aan, neem dan contact op met jouw mentor of met dyslexie-coach Hanneke Klarenbeek  (klarenbeek@marecollege.nl).

Zorgcoördinator

De zorgcoördinator staat klaar voor leerlingen met grotere problemen. In overleg met jou, jouw ouders en jouw mentor zorgt hij of zij ervoor dat jij extra ondersteuning krijgt. Onze zorgcoördinatoren hebben goede contacten met instanties zoals het Centrum Jeugd en Gezin, de GGD, de gemeente, schoolmaatschappelijk werk en de schoolarts.
Bekijk voor meer informatie het volledige school ondersteuningsprofiel.