• Bijles en huiswerkbegeleiding

  Bijles
  Leerlingen in klas 7 t/m 10 die moeite hebben met een vak kunnen zich aanmelden voor bijles door een email te sturen naar bijles@marecollege.nl met het verzoek om bijles te volgen voor een bepaald vak. Vermeld je naam, klas en lesuren dat je beschikbaar bent voor bijles, zo ruim mogelijk met minimaal drie momenten. Je krijgt spoedig bericht of er een ‘match’ gemaakt kan worden met een leerling uit de hogere klassen die jou kan helpen met het vak. Zodra er een ‘match’ is volgt een afspraakmoment om kennis te maken, gegevens uit te wisselen en de regels af te spreken:

  •    De bijles leerling dient altijd de bijleskaart* bij zich te hebben om af te laten tekenen tijdens de les.
  •    Afzeggen moet uiterlijk een dag van te voren bij de ‘bijlesdocent’ of bij bijles@marecollege.nl.

  * Voor 35,- euro is een bijles strippenkaart verkrijgbaar bij de receptie. Je krijgt er twee: één voor jezelf en één voor de bijlesdocent. De bijlesdocent tekent de kaarten af na de les. Deze kaart is goed voor vijf bijlessen. Het minimum aantal bijlessen dat je volgt is dan ook vijf. Na vijf bijlessen wordt er geëvalueerd.

  Huiswerkbegeleiding
  Het is mogelijk om huiswerkbegeleiding  te volgen op het Marecollege. De school werkt hiervoor samen met Lector Studiebegeleiding, een organisatie die ook op andere scholen en eigen locaties actief is.

  Huiswerkbegeleiding is bedoeld voor leerlingen uit alle klassen, die tegen problemen aanlopen bij het zelfstandig organiseren, maken en leren van hun schoolwerk. Tijdens de huiswerkbegeleiding is veel aandacht voor planning, structuur, leermethodiek, motivatie en zelfvertrouwen.

  De studiebegeleiders van Lector geven uitleg, overhoren het leerwerk en controleren het maakwerk. Alle planningen, vorderingen en resultaten worden in het online leerlingvolgsysteem StudyAssist bijgehouden en er is regelmatig contact met ouders, mentor en docenten.
   
  Dagen en tijden: ma t/m do van 14:00 uur tot 18:00 uur.

  Voor leerlingen van het Marecollege gelden aangepaste tarieven. Deze vindt u op www.lectorstudiebegeleiding.nl. Voor meer informatie of aanmelding kunt u contact opnemen met Marije van Deth van Lector Studiebegeleiding via telefoonnummer 0882211444 of per e-mail: marecollege@lectorstudie.nl.

  Daarnaast wordt ook de mogelijkheid  geboden om studiebegeleiding te krijgen voor de kinderen uit klas 7 en 8.
  In overleg met de mentor en de ouders kan een leerling worden aangemeld.
  Het  traject duurt dan 8 weken. Na die 8 weken vindt er een evaluatie plaats tussen de ouders, mentor en de leerling. De begeleiding vindt plaats op maandag, dinsdag en woensdag  het 8ste en 9de uur.
  Wanneer een leerling aangemeld is en in het begeleidingstraject stapt, is het de bedoeling dat, in overleg, alle uren worden gevolgd. Bij afwezigheid dient dit officieel gemeld te worden anders zal dit als spijbelen worden genoteerd.