• 1-7-2016¬†Informatie schooljaar 2016-2017


  Noteer alvast in uw agenda de datum van de algemene ouderavond op donderdag 1 september. U bent welkom vanaf 19:45 uur, koffie en thee staat klaar in de kantine van de school. De avond begint om 20:15 uur. De klassen-mentoren zullen de ouders een vooruitblik geven op het komende schooljaar. In het plenaire gedeelte zullen alle docenten worden voorgesteld. Het programma wisselt zich ieder jaar af. Op de website plaatsen we de laatste informatie over de invulling van deze avond.

  Voorafgaand aan het algemene deel van de ouderavond,om 19.30 uur, kunnen ouders van leerlingen met dyslexie kennis maken met de dyslexiesoftware Kurzweil. In dit programma wordt lesmateriaal, een e-book of een zelfgetypte tekst voorgelezen door een computerstem. Leerlingen lezen en luisteren dus tegelijkertijd. Voor leerlingen die veel moeite hebben met hun leestempo of juist met spellen, kan Kurzweil een oplossing zijn. Bij het Marecollege kunnen leerlingen na een intake tegen een gereduceerd bedrag met Kurzweil huiswerk en toetsen maken en examen doen.

  Tijdens de voorlichtingsbijeenkomst kunt u met het programma kennismaken. Als u wilt weten of het voor uw kind geschikt is, kan daarna een persoonlijke afspraak worden gemaakt met Kurzweil-coördinator Amaranth Feuth.

  We wensen u een prettige vakantie toe en hopen u te zien op de algemene ouderavond.

  Mede namens het team van het Marecollege.
  Mw. M. Visser plv. rector
  --

  Informatie over aan te schaffen leermiddelen
  Informatie over de schoolboeken

  Informatie eerste schooldag
   

  (niet alles zal op uw kind van toepassing zijn, dus kijk goed voor welke klas iets geldt)

  Mocht u de bijlagen liever op papier ontvangen, wilt u dat dan aangeven via info@marecollege.nl.
  --